Genieten van een bijzondere combinatie van dans en poppenspel op het strand? Dat zullen kinderen in de leeftijd van 3-8 jaar zeker doen op vrijdag 22 juli bij de Strandbibliotheek in Katwijk.

Rozanne van Heiningen van Roos dansverhalen speelt 2x met handpoppen het verhaal ‘We hebben er een geitje bij’, waarna ze met de kinderen op bijbehorende muziek gaat dansen. De dansverhalen beginnen om 11.00 uur en om 12.00 uur.

‘We hebben er een geitje bij’
Het verhaal is geïnspireerd op het fantastische Prentenboek van het Jaar ‘We hebben er een geitje bij’. Truusje is uit logeren bij haar opa en oma die een boerderij hebben. Van haar opa moet ze een paar klusjes doen maar daar heeft ze helemaal geen zin in. Ze bedenkt een ander spelletje; de dieren laten schrikken die bij opa en oma op de boerderij leven. Totdat Truusje het kleine geitje, dat net is geboren, gaat zoeken. Dan schrikt zij zelf heel erg: wat een bijzonder geitje!

Dansen
Na het verhaal gaan de kinderen, samen met Rozanne, lekker bewegen op muziek. Rozanne van Heiningen is dansdocente in moderne dans, dansexpressie en klassiek ballet. Ook heeft zij een opleiding tot poppenspeelster gevolgd en maakt zij alle poppen zelf. De boodschap die zij graag uitdraagt: onze kinderen zijn onze toekomst, wees zuinig op ze en wees zuinig op je leefomgeving, zodat onze kinderen een mooie toekomst hebben.

Erbij zijn?
Ook zin om dit boerderijverhaal met geitje te zien en mee te dansen? Loop dan op vrijdag 22 juli om 11.00 uur of om 12.00 uur even langs bij de Strandbieb. Er kunnen 20 kinderen in de leeftijd van 3 t/m 8 jaar per dansverhaal meedoen en vol = vol. De deelname is gratis. De Strandbibliotheek is te vinden op het strand ter hoogte van de Oude Kerk, links naast strandpaviljoen Het Strand.

Comments

comments

DELEN