Vogels en vogelaars: je hebt ze allebei in Katwijk. Mede daarom komt Lex Burgel, werkzaam als gids voor IVN en Staatsbosbeheer, op donderdagavond 28 juli vanaf 19.30 uur in de Strandbibliotheek Katwijk vertellen over de vogels die we specifiek hier in onze buurt tegenkomen. Een goede gelegenheid om aan het strand je vogelkennis op te halen en ervaringen uit te wisselen met een echte vogelaar.

In Nederland kunnen we met niet al te veel moeite 150 verschillende soorten vogels in een jaar tijd zien. Over die vogels en hun levenswijze valt van alles te vertellen: waarom zien we in de zomer andere vogels dan in de winter, waarom trekken sommige soorten weg en andere niet, waarom zingen vogels en nog veel meer.
Lex Burgel kan over vogels blijven praten. Bovendien is hij zelf een vogelaar en vertelt ons ook wat daaronder verstaan moet worden. Want er zijn niet alleen veel verschillende soorten vogels, er zijn ook verschillende soorten vogelaars. Op deze avond aan de Katwijkse kust laat Lex mooie foto’s zien en bijzondere geluidsfragmenten horen.

Kaartverkoop
Belangstellenden zijn van harte welkom tijdens deze informatieavond over vogels en vogelaars op donderdagavond 28 juli in de Strandbibliotheek. Er kunnen zo’n 30 mensen in de Strandbibliotheek terecht dus wacht niet te lang met aanmelden. De toegang is 3 euro. Toegangskaarten zijn te verkrijgen in de vestigingen van Bibliotheek Katwijk en via www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga op de website naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van je keuze, betaal met i-Deal en print je toegangskaarten.
De Strandbibliotheek in Katwijk staat op het strand ter hoogte van de Oude Kerk, links naast strandpaviljoen Het Strand.
 

Comments

comments

DELEN