Ooit een mandala getekend, gekleurd of geschilderd? Dan ligt hier een mooie kans voor zowel kinderen als volwassenen, om met beide handen te pakken.

Op maandag 1 augustus is er van 11.00 tot 12.30 uur bij de Strandbibliotheek een creatieve workshop ‘Schelpenmandala maken’ voor volwassenen en van 14.00 tot 15.30 uur dezelfde workshop maar dan voor kinderen vanaf 9 jaar. De workshops worden gegeven door docent beeldende vormgeving en vormgeefster Irmegard Trimbos.

Maak je eigen schelpenmandala
In beide workshops maak je in anderhalf uur tijd je eigen mandala op een schilderdoek van 30-30 cm. Alle materialen zijn in de Strandbieb aanwezig maar als je zelf schelpen hebt die je wilt gebruiken, neem je ze gewoon mee. In de mooie omgeving van het strand en de zee ontdek je dat het creëren van een eigen mandala inspirerend en vooral erg rustgevend is. Een mandala is een cirkelschilderij, waarbij je vanuit het middelpunt naar buiten werkt.  Een belangrijk element in de mandala is het herhalen van een vorm. Door schelpen te gebruiken wordt het schilderij meer driedimensionaal. Schelpen kunnen je patroon bepalen of ze kunnen versterkend werken. Op de ondergrond kan ook (gedeeltelijk) zand worden gebruikt.

Snel een kaartje regelen
Weet je wat zo leuk is aan het maken van je eigen mandala? Het is persoonlijk en het kan op elk niveau; van heel eenvoudig naar erg complex of gedetailleerd. Daag jezelf uit bij deze creatieve workshop. Er is op 1 augustus ’s morgens plaats voor 15 volwassen deelnemers bij deze workshop ‘Schelpenmandala maken’ aan het strand en ’s middags plek voor 15 kinderen vanaf 9 jaar. Geef je vooral tijdig op want vol is vol. De toegang is 5 euro en kaarten zijn te koop in de vestigingen van Bibliotheek Katwijk en via www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga op de website naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van je keuze, betaal met iDEAL en print je toegangskaarten. De Strandbibliotheek in Katwijk is te vinden op het strand ter hoogte van de Oude Kerk, links naast het strandpaviljoen Het Strand.

Comments

comments

DELEN