Vanuit Welzijnskwartier worden jaarlijks Street4You! straatspeeldagen georganiseerd in de diverse wijken voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 18 jaar. Op woensdag 25 mei zal dit spektakel plaatsvinden op het grote plein bij de Boekhorststraat in de Hoornes. Het programma start om 13.30 uur en gaat door tot ongeveer 16.30 uur.

Dit jaar beginnen we met nail-art en Henna en kunnen de jongste kinderen zich laten schminken zodat ze er de hele dag vrolijk en kleurrijk uitzien. Er is straatvoetbal, met onder andere een pannatoernooi, wat altijd leuke partijtjes oplevert. Verder kunnen kinderen en jongeren hun creativiteit laten zien en onder begeleiding van ervaren graffitikunstenaars meewerken aan een graffiti muurschildering op een van de sloopflats. Hier wordt gewerkt aan een gigantische muurschildering van zo’n 70 bij 3 meter, waarbij we alle hulp goed kunnen gebruiken.

Bij Welzijnskwartier staan bewegen, gezonde voeding en het promoten van zinvolle (culturele en/of sportieve) vrijetijdsbesteding hoog in het vaandel. Met een gezonde levensstijl kun je niet vroeg genoeg beginnen. Om kinderen en jongeren te stimuleren water te drinken bij (sport)activiteiten in plaats van gezoete frisdranken worden er gratis flesjes water uitgedeeld. Deze flesjes worden beschikbaar gesteld door Zorg en Zekerheid en zijn onderdeel van het project Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) waar de gemeente Katwijk aan deelneemt.
Uiteraard wordt er ook voor gezonde en verantwoorde wraps gezorgd, en kan je zelfs een lekkere verse fruitsmoothie komen maken bij de smoothiebar.

Deelname aan de activiteiten is helemaal gratis. Deze middag wordt mogelijk gemaakt door medewerkers van het Welzijnskwartier en door enthousiaste vrijwilligers uit de buurt. Wilt u ook iets betekenen voor uw buurt op die dag geef u dan op bij buurtcentrum De Schelp.
We hopen dat je erbij bent en een leuke dag gaat beleven! Bij slecht weer wordt de straatspeeldag verplaatst naar een andere woensdagmiddag.

Comments

comments

DELEN