Voor wie denkt dat Valkenburg na de paardenmarkt even pas op de plaats maakt, heeft de een verrassing in petto: Street4You, een grootschalig evenement voor de lokale jeugd, vindt plaats op woensdagmiddag 21 september tussen 13:30 en 16:30 uur op het terrein van Valken ‘68. Nog meer goed nieuws: de toegang tot het evenement is gratis.

Het programma
Onder leiding van Come4Sports kunnen jongeren van 6 tot en met 18 jaar zich op sportieve wijze met elkaar meten bij allerlei aantrekkelijke sporten, of bij de opblaasstormbaan van ruim 17 meter. De verbruikte energie kunnen zij weer aanvullen door hun zelfgemaakte gezonde smoothies op te drinken in combinatie met beschikbaar gestelde flesjes water.

Ondertussen houden dj’s de sfeer erin met populaire muziek. Jongeren kunnen ook les krijgen in het mixen. De coördinatie hiervan komt voor rekening van het jongerenwerk van Welzijnskwartier in Valkenburg. De brandweer, J-Moves en mogelijk ook de politie zullen spannende demonstraties verzorgen. Voor de kleinste bezoekers tot 6 jaar oud, zijn er verschillende springkussens gereserveerd. Ook kunnen zij zich laten schminken.
Ouders en grootouders kunnen vanuit de coffee corner naast het veld de jeugd aanmoedigen, napraten over de paardenmarkt of zich laten informeren over het bruisende verenigingsleven in Valkenburg bij de verenigingenmarkt. Vele Valkenburgse verenigingen zullen zich daar presenteren aan de bezoekers van Street4You.

Waarom Street4You Valkenburg
Street4You Valkenburg is een sportief en spectaculair evenement dat georganiseerd wordt voor en door Valkenburgse jeugd, volwassenen, vrijwilligers, verenigingen en ondernemers. Professionele ondersteuning wordt geboden door het Welzijnskwartier. Street4You Valkenburg biedt een kans om de band met Valkenburg verder te versterken, medebewoners te ontmoeten en aantrekkelijk vrijwilligerswerk te vinden. Dit evenement past daarom ook uitstekend binnen het programma van de thematafel sociale cohesie Valkenburg dat in 2016 gestart is en waar de bewoners via het Zicht op Valkenburg regelmatig over op de hoogte gehouden worden.

Street4You wordt georganiseerd tijdens de nationale sportweek om het belang van sporten en een gezonde levensstijl ook onder de aandacht te brengen. Daar kun je namelijk niet vroeg genoeg mee beginnen. Om kinderen en jongeren te stimuleren water te drinken bij (sport)activiteiten in plaats van gezoete frisdranken worden er gratis flesjes water uitgedeeld tijdens Street4You Valkenburg. Deze flesjes worden beschikbaar gesteld door Zorg en Zekerheid en zijn onderdeel van het project Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) waar de gemeente Katwijk aan deelneemt.

Comments

comments

DELEN