KATWIJK – Welzijnskwartier organiseert elk jaar in de maanden mei en juni Street4You middagen in de vijf dorpskernen van Katwijk. Op woensdag 17 mei was de eerste Street4You op het speelveld aan de Boekhorststraat. Dankzij het mooie weer stroomde het terrein al snel vol. Ruim 120 kinderen van zes tot ongeveer twaalf jaar deden enthousiast mee aan het uitgebreide programma van sportieve en culturele activiteiten.

Er werd volop gevoetbald in het opblaasbare speelveld van Come4Sport, men kon een streetdance workshop volgen, er was een jongleer workshop en voor de oudere jongeren graffitiworkshops. Voor de allerkleinste was er een knutsel hoek waar de kinderen konden schilderen en tekenen. Nail-art en haarvlechten waren erg populair bij de meisjes. Het haarvlechten werd gedaan door een aantal vrouwen die als nieuwkomer in Katwijk zijn komen wonen, voor hen een leuke manier om kennis te maken met buurtbewoners uit hun wijk.

Aan gezond en lekker drinken was natuurlijk ook gedacht. Kinderen konden hun eigen smoothie maken bij de smoothie-bar met vers fruit, gezond maar vooral ook erg lekker. Om de dorst te lessen werden er gratis flesjes water uitgedeeld, waar ook gretig gebruik van werd gemaakt gezien het warme weer. Voor ouders en andere buurtbewoners was er een koffiecorner waar men thee en koffie kon krijgen en even bij kon komen van alle drukte.

Comments

comments

DELEN