Op woensdag 9 november is er in Katwijk een studieochtend met Henriët Poot, spreekster namens stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover zij spreekt is: Rachel, Sarah en Rebecca – moeders van Israël. De bijeenkomst vindt plaats in de Vredeskerk, Baljuwplein 1 in Katwijk. De aanvang is om 10.00 uur, toegang is gratis.

 

Rachel, Sarah en Rebecca – moeders van Israël

Henriët Poot licht toe: “Het gaat hier om de drie aartsmoeders Rachel, Sara en Rebecca, ja in die volgorde… In mijn lezing trek ik de lijn door naar de moeders van het tegenwoordige Israël. We kijken eerst naar de levens van de genoemde vrouwen, om te eindigen bij de tegenwoordige tijd: hoe leven vrouwen nú in het land Israël? Maar ook trekken wij de lijn door naar de Nederlandse vrouwen. Wat kunnen wij leren van de aartsmoeders?”

 

Achtergrond spreker

Henriët Poot werd als Groningse geboren in 1967. Na de middelbare school volgde ze de Pedagogische Academie en later een studie psychologie. Zij is getrouwd met ds. Henk Poot en ze zijn samen ouders van een groot gezin. Zij werkt in het basisonderwijs. Sinds ongeveer 20 jaar is zij betrokken bij het werk van Christenen voor Israël. Eerst als Israëlconsulente, later raakte zij betrokken bij het werk van de Tov!Club. Ze geeft verder gastlessen, schrijft artikelen en houdt spreekbeurten.

Comments

comments

DELEN