ID008176.jpgOp zaterdag 30 januari organiseerde de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk ‘Stuif es in bij DVS’ in haar clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg. Ondanks het slechte weer werd het open huis goed bezocht.

De deelnemers volgden diverse workshops, maakten zelf een instrument, probeerden alle instrumenten uit en luisterden naar het leerlingenorkest en de Junioren. Negen jongens hebben zich na afloop ingeschreven voor drie gratis lessen Algemene Muzikale Vorming. De organiserende werkgroep Jeugd spreekt van een groot succes.

De Schoolkunstcommissie Katwijk organiseert vanaf eind februari weer een groot aantal culturele workshops voor basisschoolleerlingen buiten schooltijd. Ook DVS doet hieraan mee en organiseert op 2, 9 en 16 maart kennismakingsworkshops voor jongens van groep 2 t/m 6. Zij gaan spelenderwijs aan de slag gaan met muziektheorie, luisteroefeningen, ritmische en melodische oefeningen en het notenschrift. Natuurlijk worden ook de slag – en blaasinstrumenten uitgeprobeerd. Inschrijven kan t/m 12 februari via www.welzijnskwartier.nl. Wacht niet te lang want vol is vol