De gemeente geeft het Natuurcentrum Katwijk subsidie voor de huisvesting en de ontwikkeling van educatieve middelen. Wethouder Jacco Knape: “Het Natuurcentrum levert een belangrijke bijdrage in het vergroten van het natuur- en milieubewustzijn van bewoners en bezoekers in Katwijk. Ze helpen actief om de samenleving duurzamer te maken. De gemeente Katwijk steunt dat graag.”

Het burgerinitiatief Natuurcentrum Katwijk kende in 2015 zijn start. De gemeente steunde het initiatief toen ook met een financiële bijdrage. Dit jaar zal het Natuurcentrum langer op het Katwijkse strand te vinden zijn. Er worden zeelessen gegeven, duin- en strandexcursies georganiseerd. Daarnaast levert het Natuurcentrum een duurzame bijdrage, omdat volwassenen en kinderen bij wordt gebracht voorzichtig om te gaan met de natuur en omgeving waarin we leven. Ook levert het een bijdrage aan Katwijk als toeristisch dorp aan de kust: het Natuurcentrum trekt bezoekers die daar ook wat kunnen leren.

De gemeente vindt het belangrijk dat initiatieven die het bewustzijn op het gebied van duurzaamheid vergroten, de ruimte krijgen om te ontwikkelen. De koppeling tussen natuur en duurzaamheid leent zich goed voor activiteiten waar iedereen aan bij kan dragen. Denk bijvoorbeeld aan het schoon houden van het strand door zwerfafval op te ruimen. Maar ook lessen over strand, duinen en zee waar veel dieren en planten samen leven met de mens, helpen om te leren hoe bewust en duurzaam om te gaan met onze omgeving.

Het Natuurcentrum werft naast de subsidie nog andere fondsen.

Bron Foto: http://www.natuurcentrumkatwijk.nl/