De Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) kan terugzien op een succesvolle promotiemiddag in het centrum van Katwijk aan Zee afgelopen zaterdag.

Op deze winderige, maar gelukkig grotendeels droge middag, heeft het winkelend publiek kunnen genieten van optredens van het leerlingenorkest, de Junioren, Marchingband, Big Band Plus en pretband Wehnou. Tussendoor draaide het Rad van Avontuur overuren. Vele gelukkigen gingen naar huis met een prachtige prijs ter beschikking gesteld door ondernemers van Winkeliersvereniging Zeezijde en overige ondernemers in Katwijk en omgeving. Arjen Ouwehand: “Namens DVS wil ik bij deze graag de gemeente Katwijk, winkeliersvereniging Zeezijde en anderen bedanken voor hun medewerking en belangstelling.”

Het accent lag deze dag op het werven van leden voor de nieuw te starten muziekopleidingen van de vereniging. Speciaal hiervoor lieten de AMV-leerlingen (Algemene Muzikale Vorming) zien en horen wat zij al geleerd hebben. Bij de promotiestand maakten velen kinderen van de mogelijkheid gebruik om zelf een instrument uit te proberen, terwijl de ouders zich lieten informeren over de komende Instrumentenparade.

Op zaterdag 12 september organiseert DVS van 9.30 tot 12.30 uur de ‘Instrumentenparade’ in het clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg 51. Jongens van 5 tot 16 jaar kunnen via workshops gratis en zonder verplichtingen kennis maken met de vereniging, de verschillende instrumenten en de muziekopleidingen van DVS. “De workshops zijn een combinatie van creativiteit, gezelligheid en meedoen”, aldus Arjen. “In verband met de planning vinden wij het fijn als belangstellenden zich vooraf aanmelden. Dat kan door het sturen van een e-mail naar Junioren@DVSKatwijk.nl Vanaf 12.30 uur kan iedereen uit Katwijk of omgeving vrij inlopen en voor weinig geld genieten van een versgebakken visje of pannenkoek.”