Juf Josje lijkt een heel gewone juf, maar dat is ze niet: zodra ze een hap van haar krijtje neemt krijgt ze superkrachten en schiet ze als een groene tornado door de lucht op weg om dieren te redden. De kinderen van de Julianaschool in Rijnsburg hebben zoiets nog nooit meegemaakt met hun eigen juf, maar de verhalen over Superjuffie vinden ze geweldig.

Ter ere van de opening van de spiksplinternieuwe Bibliotheek op School kwamen de makers van Superjuffie op school langs. Schrijfster Janneke Schotveld en illustrator Annet Schaap vertelden de kinderen over hun werk. Er werd door Janneke voorgelezen uit ‘Superjuffie’ terwijl Annet ondertussen live illustraties maakte. Ook werd er een quiz gehouden om te kijken hoeveel de kinderen wisten over kinderboeken.

Na de opening mochten een paar kinderen samen met Janneke en Annet op de foto voor de kleurrijke muurschildering in de bibliotheek. Marleen Dijkdrent van IN-KLEUR heeft hard gewerkt om de schildering op tijd klaar te hebben voor de officiële opening. Zij heeft allerlei bekende kinderboekenhelden zoals Pluk en Kikker een plekje op de wand gegeven. En natuurlijk ontbreekt ook Superjuffie niet!

De kinderen hebben van het openingsfeest genoten, maar het echte feest moet nog gaan beginnen: het lezen van al die mooie nieuwe boeken uit de eigen bibliotheek!