Zondagmiddag heeft de bemanning van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), station Katwijk een kitezeil geborgen uit zee.

Een kitesurfer was eerder die middag in de problemen geraakt op zee en heeft daarbij zijn kitezeil achtergelaten om zelf veilig naar de kant terug te komen. Het Kustwachtcentrum kreeg niet veel later een melding van het kitezeil en heeft vervolgens de bemanning van KNRM Katwijk gealarmeerd voor het bergen van het kitezeil.

Nadat de reddingboot Edith Grondel met aan boord de bemanning gelanceerd was werd richting de opgegeven  locatie tussen Katwijk en Noordwijk gevaren. Tijdens het zoeken naar het kitezeil kreeg de bemanning hulp van een bewoner en tevens surfer die vanuit zijn flat het kitezeil in zee had zien drijven. Ook hij had het Kustwachtcentrum geïnformeerd over het kitezeil en hield met een verrekijker het zeil in de gaten vanaf het strand.

Met behulp van zijn aanwijzingen werd het zeil uiteindelijk ver in zee aangetroffen en kon de bemanning het zeil uit zee pakken en aan boord nemen. Het zeil is meegenomen naar het boothuis waar de kitesurfer hem zal ophalen binnenkort.

Comments

comments

DELEN