De nieuwe wijk ’t Duyfrak is volop in beweging. Op woensdag 9 september sloeg wethouder Willem van Duijn symbolisch de eerste paal voor de 39 koopwoningen die tussen de huidige bebouwing en de Dorpsweide komen te liggen.

Naar verwachting betrekken de eigenaren van deze woningen half 2016 hun nieuwe huis. Wethouder Willem van Duijn: ‘De woningen in ’t Duyfrak blijven onverminderd populair. De bouw van deze fase is weer een stap richting de voltooiing van de wijk. Het aanbod blijft divers, hiermee spelen we goed in op de regionale vraag naar woonruimte’.

De 39 koopwoningen die door ontwikkelaar VanZessenClaer worden gebouwd, zijn allemaal verkocht. In dit deelplan bouwt Dunavie tevens 24 huurappartementen en 7 huureengezinswoningen. Binnenkort start de verkoop van nog eens 6 herenhuizen. Deelplan 4 ligt nabij het centrale plantsoen met speeltuin, met aan weerskanten ligplaatsen voor sloepen. Het eerste deel van de sloepenhaven is sinds de zomer in gebruik, en momenteel werkt de gemeente aan de aanleg van het plantsoen en de speeltuin.

Tegelijkertijd met de realisatie van fase 4, wordt door de gemeente en VanZessenClaer gewerkt aan de plannen voor fase 5. Op dit moment zijn er nog enkele woningen en bouwkavels uit eerdere fases beschikbaar. Meer informatie over het actuele aanbod is te vinden op de projectwebsite [www.tduyfrak.nl]www.tduyfrak.nl.