KATWIJK – Er wordt een onderzoek ingesteld naar een nieuwe, nieuwe, locatie voor RTV Katwijk. Het pand aan de Fresiastraat raakt meer uit beeld en de gemeente en het bestuur van RTV Katwijk doen onderzoek naar twee locaties in ’t heen.

Het huidige pand aan de Rahussentraat is te klein en voldoet niet meer aan de wensen en eisen. RTV Katwijk kan tot mei 2018 blijven zitten in het pand, maar moet daarna een andere locatie gaan zoeken. Daar wordt al meer dan 10 jaar over gesproken.

De verbouwing en aankoop van de voormalige bibliotheek aan de Fresiastraat in Katwijk aan den Rijn leek in kannen een kruiken, maar blijkt nu meer bleek te gaan kosten dan het beschikbare budget. Dit omdat het dak verrot lijkt te zijn en de gemeente het pand wil verduurzamen.

Daarom is in overleg met RTV Katwijk aanvullend onderzoek gedaan naar drie locaties: leegstaande ruimten in gemeenschapshuis De Burgt in Rijnsburg en twee voormalige bedrijfspanden op industrieterrein ’t Heen.

Uitgangspunten zijn dat het pand op korte termijn beschikbaar is, het investeringsbedrag moet binnen het budget passen en het programma van eisen moet uitvoerbaar zijn.
Op de eerste verdieping van De Burgt is 390 m2 beschikbaar. Dit is te weinig voor RTV Katwijk. Ook liggen de ruimtes niet naast elkaar en moeten kostbare akoestische maatregelen genomen worden om geluiden van buiten tegen te houden.

In ’t Heen staan twee leegstaande bedrijfspanden te huur. De gemeente en RTV Katwijk hebben de panden bekeken en geconcludeerd dat beide locaties potentie hebben om RTV Katwijk te huisvesten. De panden zijn op korte termijn beschikbaar, bieden voldoende vierkante meters en het programma van eisen lijkt uitvoerbaar. Ook is de verwachting dat de investeringskosten passen binnen het beschikbare budget. Om te bepalen of het inderdaad mogelijk is om RTV Katwijk op één van deze locaties te huisvesten wordt de gemeenteraad voorgesteld een vervolgonderzoek te doen.

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

  1. Wees blij met wat je hebt. Ik wil als burger niet betalen voor deze ongein. Knap maar op met het ledengeld.
    RTV is maar een amateurclubje die gewoon zijn werk kan doen in de Rahussenstraat

Comments are closed.