De vakanties zijn grotendeels voorbij en dat betekent dat er in het Taalhuis van Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever weer volop actie is. Iedereen die beter de Nederlandse taal wil leren spreken en schrijven, kan meedoen in het Taalhuis. Er zijn de bekende activiteiten zoals het Taalcafé en de Leeskringen. Sinds deze zomer is daar nog iets bijgekomen: de Schrijftafel. Aan de Schrijftafel wordt met elkaar geoefend om beter in het Nederlands te leren schrijven.

Digi-taalcoach
Elke woensdagmiddag is in het Taalhuis tussen 13.00 en 16.00 uur de Digi-taalcoach aanwezig. Dan is er volop gelegenheid om te oefenen met de taalprogramma’s die op de computers van de bieb worden aangeboden. De Digi-taalcoach helpt met het uitzoeken van de juiste websites en programma’s, met het inloggen en met het gebruiken van de programma’s. Door deze coaching kunnen mensen ook thuis op hun eigen computer de taal oefenen maar natuurlijk is het mogelijk om ook tijdens de openingsuren gratis gebruik te maken van de computers in de bibliotheek. Een afspraak maken met de Digi-taalcoach is niet nodig, kom maar langs en iedereen is welkom.

Vaste activiteiten
Alle wekelijkse Taalhuisactiviteiten in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever zijn:
Leeskringen: dinsdagmiddag 13.00-14.00 uur
Taalcafé: dinsdagmiddag 14.00-15.00 uur
Schrijftafel: donderdagochtend 10.00-11.00 uur
Aanwezigheid Digi-taalcoach: woensdagmiddag 13.00-16.00 uur.
Voor meer informatie over de activiteiten van het Taalhuis kunt u terecht bij Taalhuiscoördinator Monique Kromhout van Bibliotheek Katwijk: mkromhout@bibliotheekkatwijk.nl, tel. 071-4021983.

Comments

comments

DELEN