De jeugd van Tafeltennisvereniging Rijnsoever is aan de Najaarscompetitie begonnen. De resultaten waren gemengd. Om dat het de eerste wedstrijd van het seizoen is, kan er nog weinig gezegd worden over de sterkteverhoudingen. Het vertoonde spel was over de hele linie echter hoop geven.
Jeugdteam 1 ging voortvarend van start met een 9-1-overwinning bij Pijnacker. Het team is wat laag ingedeeld en is het dus aan zijn stand verplicht om goede uitslagen neer te zetten. Ellen Van Duijvenbode en Jasper Klinkenberg bleven ongeslagen. Alleen Anne van Duijvenbode moest een partij inleveren.
Jeugdteam 2 komt voor het eerst uit in de 4e klasse en stuitte direct op het ervaren en sterke De Treffers. Qua spel deden Brent Wattel, Jasper Rombach en Jerre Wagenmaker nauwelijks voor de tegenstanders onder, maar meer dan twee punten konden er niet binnengehaald worden.
Bij Jeugdteam 3 was Robert ten Haken de grote man met drie overwinningen tegen Play Fair. Wesley van der Zwart en Job van Dijk droegen elke een punt bij het dubbelspel zorgde voor de 6-4.
Ook Jeugdteam 4 kwam tot een 6-4 en dat was iets minder dan verwacht, want VVV leek niet heel sterk. Drie van de tegen punten kwamen echter op conto van een heel sterk serverende tegenstander. Niels de Klerk wist daarmee om te gaan en won al zijn partijen, maar Nathan van Klaveren en Benjamin Haasnoot beten zich erop stuk. Ook in het dubbel gaf die service de doorslag.
Voor Jeugdteam 5 wist Brian van der Nagel net de eer te redden: hij won een wedstrijd. Lucas vna Duijn kon geen punt binnenhalen en omdat er geen derde speler was, bleef het daarbij.
Bij Jeugdteam 6 maakten Fé en Luna Remery hun debuut. Dat leverde nog geen punten op; de meisjes moeten eerst wennen aan de competitie. Michiel Huigen heeft wel al competitie-ervaring en hij bracht twee punten binnen.
Bijschrift foto: Jasper Klinkenberg kwam goed uit de startblokken.
Eric Gouw