Tafeltennisjeugd succesvol op eigen toernooi


De jeugd van Tafeltennisvereniging Rijnsoever is het nieuwe seizoen goed begonnen. Op het eigen Klasse-toernooi, de traditionele voorbereiding op de competitie, werden drie prijzen veroverd.
In de hoogste klasse hadden Ellen Van Duijvenbode en Jasper Klinkenberg het zwaar. Ze waren bewust hoger ingedeeld om ze een flinke uitdaging te geven na een minder goed verlopen voorjaar.
De mogelijkheid om even vrijuit te kunnen spelen werd dankbaar aangegrepen. Uiteindelijk eindigden ze als zevende en achtste. De winst ging naar oud-Rijnsoeverspeelster Joanne Treurniet en dat deed de club goed.
In de middengroep ging de winst verrassend naar een nieuwkomer van Steeds Hoger/TSB. Anne van Duijvenbode legde achter hem knap beslag op de tweede plaats. Jasper Rombach bleek nog niet erg in vorm en hij kon zich niet in de strijd om de prijzen mengen. Jerre Wagemaker deed het beter: hij eindigde boven Jasper in de middenmoot. Wesley van der Zwart en Job van Dijk moesten flink boven hun niveau spelen doordat de 4e en 5e klasse bij elkaar waren gevoegd. Voor hun was het echter een goede oefening, want ze maken dit seizoen de stap vanuit de Pupillencompetitie.
Bij die Pupillen was Niels de Klerk de terechte winnaar. Hij is enthousiast en gemotiveerd bezig en dat werpt duidelijk zijn vruchten af. Ook in deze klasse was een onverwacht sterke nieuwkomer: een pupil van Pecos die op de tweede prijs beslag legde. Michiel Huigen doet het ook goed: hij veroverde de derde prijs, voor Benjamin Haasnoot, die zich een klein beetje af liet troeven door het spel van de tegenstanders. Voor de tweelingzusjes Fe en Luna Remery was het toernooi een eerste kennismaking met een officieel toernooi. Zij beginnen volgende week voor het eerst aan een competitie en dit was een mooie voorbereiding.
Ondanks de wat geringe bezetting – minder dan de helft van het gebruikelijke aantal inschrijvingen – was toernooileider Eric Gouw toch tevreden: “De vakantie is natuurlijk net afgelopen en veel clubs zijn nog aan het opstarten. Dan komt zo’n toernooi wel vroeg. Toch laten we dit soort evenementen gewoon doorgaan, want je ziet dat de spelers die meedoen er echt voordeel uit halen! “
Komende zaterdag begint de competitie. Tafeltennisvereniging Rijnsoever heeft dan 6 jeugdteams in de strijd, waarvan er zeker twee om het kampioenschap in hun klasse mee moeten kunnen doen.
Bijschrift foto: Michiel Huigen verraste toeschouwers en zichzelf met een knappe derde prijs.
Eric Gouw