Tafeltennisvereniging Rijnsoever heeft begin dit jaar haar nieuwe accommodatie op Sportpark de Krom (achter de tribune van vv Katwijk) in gebruik genomen.
Sinds enkele jaren verzorgt de tafeltennisvereniging in haar zaal schoollessen aan klassen uit het VO; ook voor dit schooljaar zijn de eerste lessen al ingeroosterd. Na wat opstartproblemen kunnen we vanaf 8 december echt van start gaan met de schoolsport voor het basisonderwijs. In week 49 wordt de laatste hand aan een akoestisch plafond gelegd. Hierdoor zal de geluidsoverlast tot het verleden behoren. We richten ons op de groepen 5 t/m 8, maar ook voor jongere groepen kunnen wij iets betekenen.

De accommodatie heeft een zaal met een oppervlak van 400 m2. In de hal staan standaard 11 TT-tafels opgesteld, dit aantal is uit te bereiden naar 15 TT-tafels en is hiermee uitermate geschikt om aan grotere groepen (30 kinderen) tafeltennisles te geven. De 6 BO-scholen uit de Hoornes hebben een uitnodiging gekregen hun groepen 1 of meerdere gymlessen in de vorm van een tafeltennisles te laten volgen. Deze scholen bevinden zich op loop afstand van de zaal.

De trainingen worden verzorgd door 2 tafeltennistrainers. Naast de groepsleerkracht is tijdens de les geen extra begeleiding noodzakelijk. Batjes en balletjes zijn er genoeg; het enige wat de kinderen mee hoeven te nemen zijn hun gymkleren en binnensportschoenen. De vereniging vraagt een gereduceerde bijdrage voor het beschikbaar stellen van trainers en de accommodatie.

De les is opgebouwd uit verschillende onderdelen: balvastheid d.m.v. balletje hooghouden/ schuiven/overslaan, backhand/forehand slag, serveren, wedstrijdje en het rondje om de tafel. In de pauze staat een bekertje limonade klaar.

Vragen etc. over het schooltafeltennis kunt u stellen aan Jan Holten via schoolsport@ttvrijnsoever.nl,

Ten slotte
In de kerstvakantie wordt het kerstsporttoernooi gehouden; uitnodigingen en inschrijving hiervoor lopen via het Welzijnskwartier; zie hiervoor tevens het Schoolsportprogramma 2015/2016.. Het zou leuk zijn om voor de kerstvakantie nog even een lesje te volgen.

Adres zaal: de Krom 57 2221 KK Katwijk (achter tribune vv Katwijk). Voor meer informatie zie svp onze site http://www.ttvrijnsoever.nl/ of Facebook: nl-nl.facebook.com/TtvRijnsoever. Ook kunt u in de kalender op de site nagaan welke uren en dagen de zaal beschikbaar is.