Twee weken geleden verraste tafeltennispupil Michiel Huigen iedereen met een mooie derde plaats op het Rijnsoever Klasse-toernooi. Afgelopen zaterdag zorgde hij voor een enorme stunt door in de competitie als invaller in Team 1 twee partijen te winnen.
Jeugdteam 1 moest zonder kopvrouw Ellen van Duijvenbode aantreden tegen Overschie. Daarvoor in de plaats speelde Michiel Huigen, een pupil uit Team 6. Jasper Klinkenberg won al zijn partijen, al moest het tegen de sterkste tegenstander uit zijn tenen komen: hij boog een 6-8-achterstand in de vijfde game om in een overwinning. Anne van Duijvenbode won twee partijen omdat zij juist in vijf games van die tegenstander verloor. Voor Michiel Huigen was de kopman van Overschie zeker een maatje te groot, maar hij zorgde voor een enorme stunt door zijn andere twee partijen te winnen. Met mooi aanvallend spel uit de “Rijnsoeverschool” versloeg hij zijn tegenstanders en hij had zo een fanatisch aandeel in de 8-2.
Jeugdteam 2 had een zware dobber aan VVV. Brent Wattel en Jerre Wagenmaker wisten nog wel elk een partij te winnen. Ze misten Jasper Rombach, die ziek in bed lag. Ze moesten met 8-2 de overwinning aan de thuisploeg laten.
Bij Jeugdteam 3 was Robert ten Haken opnieuw niet te kloppen: met drie overwinningen tegen Kwiek handhaafde hij zijn ongeslagen status. Twee punten van Wesley van der Zwart en van Job van Dijk en een punt in het dubbelspel deden de teller naar 8-2 oplopen.
Jeugdteam 4 boekte ook een 8-2-overwinning. In de uitwedstrijd tegen Reflex bleef Nathan van Klaveren dit keer ongeslagen. Niels de Klerk en Benjamin Haasnoot wonnen elk twee partijen.
Ook voor Jeugdteam 5 was VVV te sterk. Het werd 10-0, maar de sterkteverschillen waren toch niet heel groot. Brian van der Nagel, Lucas van Duijn en Paul Hoek, die zijn competitiedebuut maakte, werden zeker niet weggespeeld. In de meeste games bleef het verschil beperkt tot enkele punten en betere uitslagen liggen in het verschiet.
Bijschrift foto: Michiel Huigen opnieuw in de schijnwerpers.
Eric Gouw

Comments

comments

DELEN