In navolging van 90 spelers uit de E jeugd van VV Katwijk, waarvoor afgelopen juni een tafeltennis-clinic werd verzorgd, is afgelopen vrijdag 28 augustus voor de C-jeugd van Katwijk een tafeltennisavond georganiseerd.

Vanzelfsprekend is de tafeltenniszaal geschikt om grotere groepen te laten spelen. Standaard staan 11 TT-tafels opgesteld in de zaal. Er bestaat de mogelijkheid dit aantal uit te breiden naar 14 tafels.

25 spelers en 5 begeleiders van de C-jeugd daalden vrijdag de trap af naar de kelder van het nieuwe Combi-gebouw. Op initiatief en onder leiding van Arie Kralt van vv Katwijk is in samenwerking met de schoolsportcommissie van TTV Rijnsoever een toernooi in elkaar gezet. Eerst werden de spelers ingedeeld in 6 poules. In het eerste uur werden de voorrondes afgewerkt. Al snel werd duidelijk wie de iets betere tafeltennissers waren. Voor de kampioenspoule werden alle nummers 1 uit de voorrondes ingedeeld in een 6-kamp. Deze poule werd gespeeld op 3 tafels gelijker tijd. De niet geplaatste spelers konden onderling of tegen de begeleiders vrij spelen op een van de 8 overige tafeltennistafels. Uitslag kampioenpoule: 1e plaats Tom van Beele, 2e Stef Meskers, 3e Robbie Zuijderduijn, 4e Martijn Vooijs, 5e Delano Rodriguez, 6e Romi Ben Maimoun.

De schoolsportcommissie van TTV Rijnsoever organiseert tijdens schooluren tafeltennislessen en/of clinics voor klassen uit het basis – en uit het voortgezet onderwijs. Daarnaast verzorgen zij op verzoek voor groepen jeugd incidenteel lessen, toernooien en clinics. Tafeltennis is een goedkope sport maar om de kosten van deze activiteiten te dekken wordt een kleine vergoeding gevraagd. Interesse: svp mail naar schoolsportcommissie@ttvrijnsoever.nl. De activiteiten vanuit de schoolsportcommissie staan los van onze cursussen. Seniorencursus start op maandag 7 september om 20.00 uur en de cursus voor de jeugd start op zaterdag 12 september om 09.30 uur. Kosten voor 8 lessen bedragen 20 euro. Voor verder informatie zie onze site ttvrijnsoever.nl. Tenslotte: in het afgelopen ½ jaar bleek een fors probleem met de akoestiek in de zaal. Met name voor leerkrachten uit zowel het bo als het vo was dit een groot probleem. Om dit probleem op te lossen zijn door een gespecialiseerd bedrijf geluidsmetingen verricht en worden op korte termijn voorzieningen aangebracht waardoor dit probleem tot het verleden behoort.