Tafeltennistoernooi Hartlijngroep B van Visser ’t Hooft

Woensdagmiddag is de serie van 4 tafeltennislessen aan de Combinatieklas Hartlijngroep B van Visser ’t Hooft (leerkracht David Nainggolan) afgesloten met een toernooi.


Als altijd tijdens een tafeltennistoernooi stond iedereen op scherp. De jonge mensen werden naar sterkte ingedeeld in 4 poules. De uiteindelijke winnaars werden: poule 1 Mandy Harteveld, poule 2 Lennert Kuijt, poule 3 Lucas Post en poule 4 Nikki Vos. Vermeld kan worden dat Lucas van Duijn als ervaren tafeltennisser natuurlijk al zijn wedstrijden won, maar helaas buiten mededinging speelde.

In de wintermaanden verzorgt de tafeltennisvereniging Rijnsoever al weer enkele jaren tafeltennislessen aan leerlingen uit het Basisonderwijs en leerlingen uit het voortgezet onderwijs. De lessen worden, tegen een tegemoetkoming in de kosten, gegeven in haar accommodatie op Sportpark de Krom achter de tribune van vv Katwijk; adres de Krom 57 B 2221 KK Katwijk. Voor wat betreft de scholen voor het voortgezet onderwijs worden hiervoor aan het begin van het schooljaar afspraken gemaakt met het Andreas College vestiging Pieter Groen, Andreascollege vestiging Rijnmond en met Visser ’t Hooft.

Een groot voordeel voor de leerlingen is dat tafeltennis een binnensport is en dus geen afgelastingen kent. Ongeacht het weer kan er altijd gespeeld worden.

De tafeltennislessen worden tijdens schooltijden gegeven op maandagmiddag, dinsdag, woensdag en donderdagochtend. De lessen worden gegeven door 2-3 trainers van de vereniging. Naast het aanleren van basis tafeltennisslagen is voldoende ruimte voor onderlinge wedstrijdjes. In de pauze wordt limonade geschonken. De vereniging beschikt over voldoende tafeltennismaterieel (batjes, balletjes en TT-tafels) zodat de leerlingen enkel hun sportkleding mee hoeven te nemen.

Leerlingen die door deze lessen geïnteresseerd zijn geraakt in het tafeltennis kunnen enkele malen gratis meetrainen met een echte trainingsgroep. Op zaterdagmorgen van 9.30 – 11.00 uur is het mogelijk (vrijblijvend en zonder aanmelding vooraf) een paar keer mee te spelen.

Indeling in een trainingsgroep op een doordeweekse avond is afhankelijk van leeftijd en spelniveau. Voor verdere informatie over de verschillende mogelijkheden kunt u contact opnemen met de jeugdcomissie@ttvrijnsoever.nl of de tc@ttvrijnsoever.nl.

Naast tafeltennislessen aan leerlingen uit het VO en het BO verzorgt de tafeltennisvereniging ook eenmalige clinics; datum, aantal groepen, tijden en plaats worden in overleg vastgesteld. Mocht u meer willen weten over de mogelijkheden van het schooltafeltennis dan kunt u terecht bij Jan Holten telefoon 0714025918 of u kunt een mailtje sturen naar schoolsport@ttvrijnsoever.nl. Voor overige informatie zie onze site:

http://www.ttvrijnsoever.nl. Adres zaal: de Krom 57 B 2221 KK Katwijk (achter de tribune van de vv Katwijk).