Met Talencoaching biedt Welzijnskwartier kwetsbare jongeren tot en met 27 jaar die uitvallen op het gebied van school of werk een zinvolle dag of vrijetijdsbesteding door samen met ze te klussen, sporten of te zoeken naar een geschikte dagbesteding in het vrijwilligerswerk

Vanaf oktober is er een leerkracht van de Aloysius stichting verbonden aan het project Talentcoaching. Op twee middagen in de week krijgen jongeren die deelnemen aan het project onderwijs aangeboden. Op deze manier kunnen jongeren werken aan hun (eventuele) onderwijsachterstand en krijgen zij schoolse vaardigheden aangeleerd die zij op dat moment nog missen.

De kans van slagen op een vervolgopleiding wordt hierdoor vergroot. Het klussen binnen het ‘kluskwartier’ kan gezien worden als stage. Welzijnskwartier werkt naar de mogelijkheid dat deze combinatie van het klussen en de theorielessen kan leiden tot een AKA Techniek diploma. Een stage op een andere locatie behoort ook tot de mogelijkheden.

Het welzijnskwartier is blij met de samenwerking met de Aloysius stichting.Het is een mooie aanvulling op het bestaande programma van Talent coaching.