Deze weken staan in de damwereld natuurlijk in het teken van de tweestrijd om de wereldtitel dammen tussen de Nederlanders Roel Boomstra (23 jaar) en Jan Groenendijk (18 jaar). Deze twee jonge topdammers van eigen bodem laten zien dat wat goed is, snel komt.

Aan talent heeft ook damclub KDC geen gebrek. De stap van KDC naar de wereldtop is onvoorstelbaar groot, maar de toekomst van de Katwijkse Damclub ziet er in ieder geval rooskleurig uit met al deze jonge dammers. In de afgelopen weken hebben maar liefst vier nieuwe kinderen zich aangemeld bij de damclub. Deze jongens inspireren ook de wat oudere jeugdleden om zich verder te ontwikkelen in deze prachtige denksport.
Deze week werd er een Pepernotentoernooi gespeeld, gesponsord door Bakkerij Van Tilburg, en dat was een mooie gelegenheid om onderling eens de krachten te meten.
Damian Hage is de man in vorm op dit moment. Een paar weken geleden was Damian al de sterkste in een korte onderlinge competitie. Deze week was Damian weer enorm op dreef. Damian won al zijn partijen en was daarmee de terechte kampioen.
De tweede plaats ging verrassend naar de jongeling van de club; Thijmen Roosjen. Thijmen is pas twee maanden lid van de club, maar wint al regelmatig zijn potjes tegen oudere, meer ervaren spelers. Deze keer moest onder andere David Vooijs een verliespartij incasseren in Thijmen. Alleen Damian was net wat sterker in een spannende wedstrijd om het kampioenschap van dit toernooi.
Luuk Zuijderduijn speelde ook een goed toernooi en won drie partijen. Luuk kwam daarmee in punten gelijk met Thijmen, maar Thijmen had volgens de computer sterkere tegenstanders gehad. Daardoor eindigde Luuk net een plaatsje lager op de ranglijst, maar hij eindigde nog steeds op een zeer knappe derde plaats.
Daarachter eindigde de andere jonge clubspelers; David, Arie, Owen en Niels de Best wonnen allemaal twee partijen, waardoor zij op vier punten eindigden.
Gastspelers Niels de Jong en Paul hadden het moeilijk tegen de getrainde jeugdspelers van KDC, maar ze wisten toch allebei knap een partij te winnen.

Ook de senioren speelden een sneldamtoernooi. In een sterk bezet deelnemersveld was het verrassend genoeg Teun de Kluijver die ongeslagen kampioen werd. Hiermee hield hij respectievelijk Arjan Varkevisser, Cornelis Vooijs, Gé Berbee, John Bruin en vele anderen achter zich.

In de laatste voorronde van de competitie van Katwijk wist Kees Plug knap te winnen van Jack van der Plas. Na een gelijkopgaande opening kwam Kees in zijn element. In een volle stand voerde Kees de druk op zijn tegenstander op. Hoewel de verschillen nog klein waren, bleek een ongeluk in een klein hoekje te zitten voor Jack. Dankzij een mooie combinatie kwam Kees op voorsprong. Met een overwinning binnen handbereik hield Kees zijn hoofd koel en maakte hij de partij vakkundig af.

Comments

comments

DELEN