Stichting Roparun organiseert de 25e editie van de Roparun van zaterdag 14 t/m maandag 16 mei. Het ‘Team Bollenstreek’ doet alweer voor de twaalfde keer mee en loopt van Parijs naar Rotterdam waar ze op de Coolsingel net als vele andere teams zullen worden onthaald door familie, bekenden en iedereen die deze stichting een warm hart toedraagt. Dit team, met 23 deelnemers, is speciaal voor dit jaar in nieuwe kleding gestoken met dank aan de sponsors.

Ben Berk, in het dagelijks leven vrachtwagenchauffeur en met de zaterdagse hobby als scheidsrechter bij FC Rijnvogels, ging ook dit jaar weer mee als chauffeur. Berk: ,,We zijn met ‘Team Bollenstreek’ in 2016 aanwezig met twee chauffeurs, vier fietsers, acht lopers, twee masseurs, één teamcaptain, twee verzorgers en vier personen voor alle overige klussen. En dit jaar zijn er in ons team vijf nieuwe leden bij. Wat zou het gaaf zijn als we voor de goede doelen van 2016 erin zouden slagen om onze score van € 45.000,- van vorig jaar te behalen of wie weet zelfs te overtreffen?”    

Stichting Roparun
Alle teams die aan deze loop in 2016 deelnemen staan garant voor een opbrengst van
€ 2.531.023,49 welk bedrag aan vele goede doelen wordt besteed. Deze goede doelen betreffen vooral de zorg en ondersteuning van mensen met kanker. Met al 25 keer de Roparun is er al meer dan € 67.000.000,- bij elkaar gelopen waarmee meer dan 1.200 projecten konden worden ondersteund. Zo zijn er meer dan 5.500 kankerpatiënten die door al deze Roparunners o.a. in de vakantiebungalows konden verblijven. Berk: ,,Reken maar dat het niet alleen deze loop is waar we als ‘Team Bollenstreek’ actief zijn. Want er zijn het jaarrond diverse activiteiten waar we ook geld inzamelen voor dit goede doel. En het feit dat oud-atlete Nelli Cooman een zeer gedreven ambassadeur is voor de Stichting Roparun maakt het voor ons een  extra feestje om voor de twaalfde keer deel te nemen.”

 

Comments

comments

DELEN