KATWIJK – Het bekende kunstenaarscollectief De Leidsche Mondialen toont vanaf maandag 5 maart werken van haar leden in de hal van het gemeentehuis van Katwijk. Het wordt een uitbundige tentoonstelling van schilderijen, tekeningen, foto’s en ruimtelijk werk. Ruim 29 van de meer dan 40 aangesloten kunstenaars tonen hun beste werk.

Vrijdagavond 2 maart wordt de expositie om 20.00 uur officieel geopend door de Katwijkse wethouder Gerard Mostert, waarbij de folkband ‘Doggy Dike’ zal zorgen voor de muzikale omlijsting.

De Leidsche Mondialen vieren dit jaar hun 10-jarig bestaan. Bij dit jubileum wordt uitvoerig stilgestaan met 2 grote overzichtstentoonstellingen, waarvan deze in Katwijk de eerste is. Aan het eind van de zomer volgt nog een grote tentoonstelling in het Museum Voorschoten.

Het kunstenaarscollectief bestaat uit meer dan 40 kunstenaars met heel diverse achtergronden. Daardoor zijn de kunstwerken ook heel verschillend van aard. Naast schilders, tekenaars en fotografen zijn ook ruimtelijke kunstenaars lid van het collectief.
Naast de sociale component van De Leidsche Mondialen heeft de stichting ook een ideëel doel, namelijk het borgen van kunstwerken van overleden kunstenaars. Dit doel was de feitelijke reden om het collectief in 2008 op te richten. Sindsdien heeft de stichting zich verder ontwikkeld met het aanbieden van expositieruimtes en het zelf organiseren van grotere exposities.

De expositie in het gemeentehuis van Katwijk, Koningin Julianalaan 3, duurt tot en met 26 maart en kan gedurende de openingstijden van het gemeentehuis worden bezocht. Veel van de tentoongestelde kunst kan ook worden gekocht.

Comments

comments

DELEN