Terugblik Dag van de Democratie

Zaterdag 12 september was in het gemeentehuis de Dag van de Democratie. Er zijn verschillende rondleidingen gegeven, er zijn heel wat nieuwe burgemeesters geboren en er werd een echte politieke bingo gespeeld op de plek waar anders raadsleden het debat voeren.

Carlijn, Charlotte en Babette hebben de ideeën uit de Ideeënboom aan de voorzitter van de gemeenteraad overhandigd. In de ideeënboom werden gedurende de dag door de bezoekers kaartjes gehangen met daarop ideeën en suggesties voor de gemeenteraad.

Een kleine greep uit de ideeën: een boek over het oude gemeentehuis, meer speelplaatsen voor de jonge jeugd, een tafeltennistafel bij de skateboardbaan in Rijnsburg, goede fietspaden en meer reuring in de Zwaaikom.

Kinderen konden, in een echt stemhokje, vertellen wat ze zouden doen als ze één dag de baas zouden zijn van Katwijk. De wens kon in de stembus worden gegooid. Ook zijn er heel wat nieuwe burgemeesters geboren. In de speciaal voor deze dag omgetoverde kamer van het college van burgemeester en wethouders konden kinderen een ambtsketen maken om daarna in de Raadzaal op de foto te gaan op de zetel van de burgemeester.

Katwijk deed dit jaar voor het eerst mee met de Dag van de Democratie, en kan terugkijken op een geslaagde dag met veel enthousiaste bezoekers.