In de bomvolle kerk van parochiekern H. Joannes de Doper werd het vrijdagavond 18 november één groot muzikaal feest met diverse gastoptredens en het kinderkoor in de hoofdrol.

‘Fantastisch als je zo die koppies zag’, ‘Ik had bij dat lied van Claudia de Breij het echt even te kwaad, zo mooi gezongen’ en ‘Wat gaaf om zo met je mobieltje te kunnen stemmen op een lied wat je graag wilt horen zingen’, zomaar drie van de vele enthousiaste reacties na afloop van het twee uur durende jubileumconcert van kinderkoor De Vrolijke Noot.

Luister hier een stukje van het concert terug.

Zeer tevreden
Agnes Bol, dirigente en oprichtster van het koor, kon dan ook zeer tevreden terugblikken op het concert: “Wetende dat er meer dan tien leden pas begin september bij zijn gekomen, is het een hele prestatie wat ze hier muzikaal hebben neergezet. En als bij de drie keuzemomenten de bezoekers met hun mobieltje kiezen voor ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen, ‘Voor wie gelooft’ uit de film The Prince of Egypt en een pakkend paaslied dan kan je als koor ook muzikaal uitpakken. Maar je weet nooit wat de mensen kiezen uit de aangeboden drie liedjes.”

Muzikale verrassingen
Naast een optreden van het gastkoor Vocalis met ‘Aan de Amsterdamse grachten’ zongen de ouders van de kinderen ook een feestlied en deden oud-koorleden mee met een koorklassieker. Middels de twee beamers werden de kinderen van De Vrolijke Noot en alle aanwezigen in de kerk ook nog feestelijk toegesproken door parochianen, een oud-koorlid zo ook bisschop Van den Hende van Rotterdam in een drietal felicitatiefilmpjes. Bol: “Als je dan ook nog in vele foto’s voorbij ziet komen wat we in tien jaar allemaal wel niet hebben gedaan, supertrots ben ik dan op ze. En alles was nooit mogelijk geweest zonder Niek van der Meij, onze muzikale begeleider al die jaren, en de vele helpende ouderhanden.”
Variërend van ‘Mag ik dan bij jou?’, ‘Avé Maria’, ‘Edelweiss’ tot de toegift ‘We are the world’ was er genoeg te genieten deze avond. Bol: “En met zo’n toegift geef je als kinderen ook een mooie en serieuze boodschap mee aan alle volwassenen.”

Binnenkort kunt u de foto’s en filmpjes van het jubileumconcert van De Vrolijke Noot bekijken en beluisteren op www.devrolijkenoot.be en www.joannnesdedoper.nl in de rubriek Fotogalerij.

Foto’s: Astrid van der Valk en Greetje Heemskerk