Op zaterdag 26 maart komen er weer 2 te gekke bands naar Katwijk. Wie anno 2016 nog niet van The Afterveins heeft gehoord, heeft ongetwijfeld onder een steen gelegen.

Dit jonge Rotterdamse trio, bestaande uit Maks Bolhuis (zang, gitaar), Xander van Dijck (gitaar) en Aswin van As (drums), trad in 2014 namelijk maar liefst 89 keer op, waaronder op Metropolis Festival, Noorderslag, Motel Mozaïque en tot en met de semifinale van de Grote Prijs van Nederland. Daarmee mogen ze zich met recht de succesvolste liveband van Rotterdam noemen, die ook nog eens de reputatie heeft om hun intense liveshows in een complete chaos te laten eindigen. In 2014 bracht deze reputatie ze naar onder meer het internationale Le Guess Who? festival in Utrecht. In maart dit jaar komt hun album uit en is geproduceerd door Henk Koorn (van de legendarische Haagse band Hallo Venray) en Natascha van Waardenburg (De Nieuwe Vrolijkheid) in de Sahara Sound Studio.

Six Foot Leaping is een alternatieve rockband uit Leiden, Zuid-Holland. De 4-koppige band speelt een hard, sterk en samenhangende mix van de vele kanten die rock te bieden heeft. Met de krachtige stem die doet denken aan Jim Morrison en de diepgaande teksten van zanger Stefan van Rijn, het virtuoze gitaarspel van Wesley Smits, de diepgaande baspartijen van Coen Dietz de Loos en de killer drums van Berend van Vuurde is deze band met de ‘in your face’-sound, uitstraling en attitude, bezig om iets unieks neer te zetten.

Voor de tweede keer in korte tijd in De Schuit, een plek die ze ook zeker verdienen!