In RTVmagazine spraken wij met Clazina van der Plas en Peter Minnee van de theaterproductie Engelandvaarders. Een theaterstuk over wat zich heeft afgespeeld aan onze Hollandse kust, met name in Katwijk.

Wie kent ze niet: de Engelandvaarders. Dappere mannen die na het uitbreken van de oorlog, met gevaar voor eigen leven, een weg naar Engeland zochten. De meesten trotseerden de Noordzee in vaak gammele bootjes. Velen van hen zouden Engeland nooit bereiken.

Op 2, 3 en 4 juni speelt op de Katwijkse boulevard het theaterstuk Engelandvaarders, een stuk waarin het verhaal van oorlog en de vlucht naar Engeland centraal staan. U wordt meegenomen naar 1941, in het leven van verschillende Katwijkers en Duitse soldaten. Aan het begin van de oorlog lijkt het leven nog gewoon zijn gang te kunnen gaan maar dat verandert snel.

De productie is nog opzoek naar figuranten van 40+ die als burger willen spelen. U hoeft geen tekst te leren maar u speelt wel een belangrijke rol in de uitbeelding van dit aangrijpende verhaal. U kunt zich opgeven via het mail adres sandra_kornet@hotmail.com of laat een berichtje achter op de facebook pagina.

Vorig artikelOpening Badseizoen Katwijk
Volgend artikelInterview met Robert Haasnoot over Het laatste vaarwel