Op woensdag 14 september start een nieuw seizoen van het Alzheimer Café in dienstencentrum Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62 Katwijk.

Alzheimer Café Katwijk is een ontmoetingspunt voor patiënten, familieleden, hulpverleners en overige belangstellenden die meer willen weten over leven met dementie. Nienke de Mos, specialist ouderengeneeskunde geeft een toelichting op het thema ′Een niet pluis gevoel, speelt dementie? Inloop vanaf 19.00 uur. Start programma 19.30 uur. De bijeenkomst eindigt tussen 21.15 en 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Signalen als zoals veranderingen in gedrag, stemming, en vergeetachtigheid moeten altijd serieus genomen worden. Deze signalen kunnen wijzen op de aanwezigheid van een ziektebeeld. Nienke de Mos, specialist ouderengeneeskunde legt uit hoe om te gaan met deze signalen wat zich ook wel laat vertalen in het zogenaamde ‘Niet pluis-gevoel’.

In Nederland lijden steeds meer mensen aan de gevolgen van dementie. Het overkomt niet alleen ouderen zoals vaak aangenomen wordt. Ook mensen jonger dan 70 jaar kunnen getroffen worden door een van de vormen van dementie, waarvan de ziekte van Alzheimer de bekendste is. Het Alzheimer Café in Katwijk wil deze mensen en hun naasten informatie geven over medische en psychosociale aspecten van dementie. Het Café biedt getroffenen steun bij het omgaan met deze ziekte.

Comments

comments

DELEN