KATWIJK – Negen ‘oude bekenden’ en een enthousiaste nieuweling kregen op 13 april het KW! certificaat uitgereikt van Jacco Knape. Met het KW! Label benadrukt Katwijk Marketing de toegevoegde waarde die deze evenementen hebben voor het toeristische en recreatieve product van Katwijk.

Deze keer was er vooral veel aandacht voor de mensen die deze evenementen mogelijk maken: de bestuursleden en andere betrokken vrijwilligers.

Voor veel van de aanwezigen was het niet de eerste keer dat zij een KW! certificaat uitgereikt kregen. Dat was anders voor Anita Timmer. Zij vertegenwoordigde de Open Tuinen Dag Rijnsburg – nieuw in het rijtje met KW-gelabelde evenementen. Katwijk Marketing ziet in het relatief nieuwe evenement een mooie aanvulling voor de kalender. Bij de Open Tuinen Dag komt de gastvrijheid op een prachtige manier tot uiting – wanneer word je nu nog bij iemand thuis uitgenodigd? Ook past het evenement goed bij de historische achtergrond van de bloemen- en tuindersgemeenschap: een stukje van het verleden wordt door de organisatie omgetoverd tot een aantrekkelijk en sympathiek publieksevenement.

Een andere bijzondere vermelding was er voor de Beach Club Katwijk – de organisatie achter BeachPower! – het jaarlijkse strandvolleybaltoernooi. Zij kregen het label dit jaar toegekend aan hun totale activiteitenprogramma. Hiermee bevestigt Katwijk Marketing dat ook de andere activiteiten die worden georganiseerd – bijvoorbeeld het internationale beachtennis toernooi, maar ook de wekelijkse ‘beachcompetitie’ – van waarde zijn voor Katwijk. Dat er het hele zomerseizoen sportactiviteiten op het strand worden georganiseerd, draagt bij aan het sportieve imago dat Katwijk wil uitstralen.

Natuurlijk is Katwijk Marketing ook blij met de inspanningen van de andere organisatoren van de KW! Evenementen: de Katwijkse Oranjefeesten, Katwijk Fietst, de Kippen- en Kuikenloop, Paardenmarkt Rijnsburg, de Toeristenmarkt, SAR Katwijk, het Noordzee Zomerfestival en de Flower Parade Rijnsburg. Tijdens het uitreiken van de certificaten sprak Jacco Knaap de hoop uit dat de labels worden gezien als een blijk van respect en van waardering voor de inzet van de vele enthousiaste dorpsgenoten die deze evenementen mogelijk maken. Hij doelde daarbij niet alleen op de betrokken bestuursleden die voor de uitreiking waren uitgenodigd, maar ook de vele andere betrokken vrijwilligers.

Comments

comments

DELEN