Kattuk.nl, Tienersoos De Schuit, Frizzzfeesten Katwijk en het Welzijnskwartier kijken terug op een geweldige avond van, voor en door Katwijkse tieners. Een volle bak en blije bekkies!
De organisatie van dit feest is al een doel op zich. De tieners hebben dit namelijk zelf georganiseerd, dit is superleerzaam want er komt nogal wat bij zo’n avond kijken. Anneke van Duijn, De Schuit: “We hebben dankbaar gebruik gemaakt van de expertise van Scum, zij organiseren dit soort feesten al langer en je moet niet opnieuw het wiel uitvinden. Tijdens alle Frizzzfeesten gelden dezelfde huisregels wat wel zo duidelijk is naar de jongeren toe. Wij vinden het een meerwaarde om samen te werken met diverse jongerenorganisaties om zo met elkaar een groter platform te zijn voor de Katwijkse jongeren.”

Trots op de jongeren
Het jongerenwerk van Welzijnskwartier heeft de vrijwilligersgroep ondersteund bij het organiseren van het Frizzzfeest. De uitvoering lag uiteraard wel bij de jongeren zelf. Jongerenwerker Nadine de Koning is daarom ook ontzettend trots op alle jongeren die hebben meegewerkt. Tieners van jongerenwebsite Kattuk.nl hebben samen met de vrijwilligers de PR en verslaglegging van het feest op zich genomen. De tieners kregen van te voren een fotografieworkshop die ze tijdens het feest in de praktijk hebben gebracht. Deze foto’s zijn inmiddels op www.kattuk.nl te vinden. Daarnaast waren vrijwilligers van Kattuk.nl aanwezig met een uitgebreide informatiestand met diverse voorlichtingsmaterialen en gratis oordoppen.

Binnenkort volgt de aankondiging voor een nieuw Frizzzfeest in De Schuit. Het eerstvolgende Frizzzfeest is 9 december in het Dorpshuis in Valkenburg.

_sdm6336

Foto: Sjon de Mol