Korting op het lidmaatschap bij een sportclub, lunch, een kinderfiets of geld voor een schoolreisje. Het zijn enkele kerstwensen voor kinderen in armoede, die afgelopen zaterdag in de wensboom zijn gehangen van de PvdA Katwijk. Ondanks het grijze weer namen veel Katwijkers de moeite om mee te denken voor de kinderen in armoede. Zo kan de 100 miljoen die de overheid voor deze groep beschikbaar stelt goed worden besteed.
Op de hoek van de Princestraat werden afgelopen zaterdag verschillende ideeën aangedragen en opgehangen in een wensboom. Ook konden kinderen van voorbijgangers grabbelen voor een kleinigheidje. Iets wat een kind geen tweede keer verteld hoeft te worden. Daarbij heeft de Albert Heijn aan de Zijlmakerstraat ook aangeboden om cadeautjes beschikbaar te stellen. De kerstwensen uit de wensboom zijn verzameld en te vinden op de website van de PvdA (katwijk.pvda.nl).
Zoals een voorbijganger het krachtig verwoorde: “Er wordt wel eens geld ingezameld voor kinderen in armoede in het buitenland. Maar het is ook heel erg dat hier in Katwijk kinderen in armoede opgroeien. Geen geld voor ontbijt of een schoolreisje, dat wens je een kind toch niet toe?” De PvdA vindt het dan ook belangrijk dat de naar schatting 1.500 kinderen in armoede in Katwijk niet worden vergeten.
In ieder geval is duidelijk geworden dat er ideeën genoeg zijn. Nu is het aan het college van burgemeester en wethouders om er voor te zorgen dat het door het rijk beschikbaar gestelde geld ook echt goed terecht komt bij de arme kinderen in Katwijk.

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

  1. Katwijk is best ruimhartig. Onze gemeente vergoedt al 200 euro per gezinslid per jaar voor culturele activiteiten of sport. Is iedereen daarvan op de hoogte?

Comments are closed.