Kom vandaag tussen 13.00 en 21.00 uur naar het centrum van Katwijk voor de Toeristenmarkt! Het thema is: Maritiem.

In de zomer kunt u de Toeristenmarkt elke dinsdag bezoeken tot en met dinsdag 30 augustus. Omdat elke markt een ander thema heeft is geen enkele dinsdag hetzelfde.

Dinsdag 26 juli: Maritiemdag

Vandaag hoeft u geen zeebenen te hebben om van de maritiemdag te genieten. In de kramen vindt u allerlei nautische artikelen, zoals touwknopen, zeehengelen, paling roken en oude vissersschepen. Oude ambachten zijn ook vertegenwoordigd. De KNRM heeft een kraam op de markt. Na afloop van de markt geeft de KNRM samen met de KRB een demonstratie op zee met de reddingboot ‘De Redder’. ’s Avonds is er een optreden van Shantykoor ‘Skuytevaert’.

Dinsdag 2 augustus: Standwerkersconcours

Volgende week strijden maar liefst 15 standwerkers uit het hele land om de titel ‘Beste standwerker van Katwijk’. Van blikopeners tot nagelsetjes en van pannen tot groentesnijattributen: er wordt van alles gedemonstreerd in het gevecht om deze felbegeerde titel. Dus: bent u op zoek naar een nieuwe pan of iets anders leuks voor in of om het huis? Kom dan naar Andreasplein. Een deskundige jury beoordeelt de standwerkers op professionaliteit, presentatie, stand, contact met het publiek en originaliteit. De prijsuitreiking vindt plaats in De Bonte Kraai op het Andreasplein om ongeveer 21.15 uur.

Comments

comments

DELEN

2 REACTIES

  1. Nee joh Huig. Het is elk jaar het zelfde. Als het nu nog eens vernieuwend zou zijn, zou ik er over na denken.
    Ik wordt al schijtziek van de gedachte dat er een shantykoor optreed:-)

Comments are closed.