Deze maand is toneelvereniging Mimiek’s Theater verhuisd naar het nieuwe Dorpshuis in Valkenburg. In de geheel vernieuwde accommodatie heeft de toneelvereniging haar eigen repetitieruimte.

Met de verhuizing is er een einde gekomen aan het kleine, intieme Mini-Theater dat zij sinds 1999 in eigen beheer exploiteerde.

Voorzitter Leon Krijgsman slaat met zijn vereniging een nieuwe weg in. “Met een dergelijke verhuizing veranderen er niet alleen praktische zaken. Ook de cultuur binnen de vereniging zal veranderen. Men moet weer het gevoel van een eigen plekje gaan ontdekken. Maar dat gaat binnen het Dorpshuis zeker lukken!”.

De theaterproducties van Mimiek’s Theater zullen voortaan plaats vinden in de grote zaal, in de wandelgangen al theaterzaal genoemd, plaatsvinden. “De zaal zelf is niet te groot. Voor elke productie toveren wij hem om in een mooi theatertje. Wij zullen zelf op de vlakke vloer spelen, terwijl het publiek op een kleine tribune kan zitten. Daarnaast zullen wij in de toekomst, in samenwerking met het Sportbedrijf, wellicht nog meerdere theatrale activiteiten in het Dorpshuis gaan ondernemen. Iedereen is in ieder geval enthousiast en dat is een hele mooie basis om een nieuw avontuur aan te gaan!”.

In oktober en november speelt Mimiek’s Theater haar eerste voorstellingen in het Dorpshuis aan de Kerkweg 3 in Valkenburg. Meer informatie over de vereniging en de activiteiten is te vinden op www.mimiekstheater.nl

#bijschrift foto:
Voorzitter Leon Krijgsman en directeur Sportbedrijf Dick van der Bent tekenen de gebruikersovereenkomst voor het Dorpshuis.

Comments

comments

DELEN