Verpleeg-, behandel- en Huntingtoncentrum Topaz Overduin in Katwijk viert dit jaar haar 50-jarig bestaan. Daarom organiseert Topaz Overduin diverse activiteiten voor bewoners, mantelzorgers, medewerkers, vrijwilligers en samenwerkingspartners in de regio. Na ‘heel Topaz Overduin bakt’ en een optreden van het Schippertjeskoor, was het op 24 maart tijd voor een modeshow, georganiseerd door Welzijnskwartier Medelanders.

Restaurant ’s Janshoek in Topaz Overduin stroomde donderdag 24 maart weer vol met bewoners, mantelzorgers en vrijwilligers. Deze middag verzorgde Welzijnskwartier Medelanders uit Katwijk een gezellige middag. De dames van Welzijnskwartier Medelanders toonden diverse creaties uit Irak, Marokko, Syrië, Pakistan en Egypte. Zij liepen langs alle tafels zodat de bewoners de kleding, vaak handgemaakt, ook nog konden aanraken.

Hapjes en drankjes

Om de activiteit helemaal compleet te maken, maakten de Medelanders voor de modeshow verschillende hapjes voor de bewoners, afkomstig uit dezelfde landen als de kleding. Voor de modeshow deelden zij zoete hapjes uit voor bij de koffie. Na de show kregen de bewoners allemaal wat te drinken en hartige hapjes voor tijdens het napraten over de geslaagde modeshow.

Welzijnskwartier Medelanders

Welzijnskwartier Medelanders verzorgt de eerste opvang van vluchtelingen die zich in de gemeente Katwijk vestigen. Het gaat hier om mensen met een (tijdelijke)verblijfsvergunning; vergunninghouders. De nadruk ligt op de integratie in de Nederlandse samenleving, belangenbehartiging en rechtsbescherming.