Op dinsdag 22 maart start de training “Met alle geweld een relatie” in Leiden en op woensdag 23 maart in Rijnsburg. De training is bedoeld voor vrouwen die te maken hebben (gehad) met geweld in hun relatie.

Onder geweld verstaan we lichamelijk geweld (slaan, schoppen), geestelijk geweld (intimideren, vernederen, de baas spelen) of seksueel geweld (gedwongen worden tot seks). Het doel van de cursus is het stoppen van geweld of het voorkomen dat huiselijk geweld weer plaats vindt. Andere doelen zijn het aanleren van alarmsignalen, het verhogen van weerbaarheid (power), het herwinnen van zelfrespect en zelfwaardering, het doorbreken van isolement en het voorkomen van (ernstige) psychische problemen.

Heb je een relatie (gehad) met een partner die snel jaloers is, zowel charmant als afwijzend kan zijn, vaak zijn wil oplegt en wel eens slaat? Voel je je vaak niet gewaardeerd of snel geïntimideerd? Heb je het gevoeld dat je vergeleken met vroeger niets meer kunt of vaak iets doet of juist achterwege laat om maar geen ruzie te krijgen? Dan is deze training misschien iets voor je. Deelnemen betekent niet automatisch dat je je relatie moet beëindigen. Dit advies krijg je vaak van buitenstaanders, maar lotgenoten begrijpen dat het ingewikkelder ligt. Wel is het belangrijk dat het geweld stopt.

De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten van elk twee uur en wordt gegeven in Leiden en Rijnsburg. De organisatie is in handen van GGZ Rivierduinen en Kwadraad, maatschappelijk werk.

Informatie en aanmelden: bel 071 890 88 88 (vraag naar Preventie) of mail naar preventie.leiden@rivierduinen.nl.