“De vriend van Elise staat altijd klaar voor zijn gehandicapte vriendin, maar soms wil hij iets voor zichzelf doen. Gelukkig komt dan vrijwilliger Karin!”

De vriend van Elise is niet de enige mantelzorger die het zo druk heeft. Tijd voor jezelf schiet er vaak bij in als je voor iemand in je nabije omgeving zorgt. Maar juist mantelzorgers hebben het hard nodig om even te ontspannen. Gelukkig kan vrijwilliger Karin soms deze taak overnemen. Het komt erop neer dat Elise en vrijwilliger Karin iets leuks gaan doen samen. Zoals even naar de markt. Ondertussen kan de vriend van Elise met een gerust hart even weg.

Wat Karin doet noemen we respijtzorg. Om het vrijwilligerswerk binnen de respijtzorg sterker te maken biedt het welzijnskwartier een training respijtzorgvrijwilliger. De training bestaat uit twee bijeenkomsten. In deze training kunt u ontdekken wat uw talenten zijn en hoe u deze het beste inzet en wat voor soort vrijwilligerswerk in de zorg goed bij u past. Daarnaast is er aandacht voor mantelzorgers en respectvol handelen. Tijdens de training laten we u kennismaken met verschillende vrijwilligersorganisaties in de zorg, met het werk dat zij doen en de doelgroep waar zij mee werken. Na de training kunt u doorstromen naar een vrijwilligersplek van uw keuze. De training is bedoeld voor iedereen met interesse in vrijwilligerswerk in de zorgsector.

Data voor de training zijn: woensdag 26 oktober en woensdag 2 november. Het tijdstip is van 19.00 uur tot 21.30 uur, locatie Huize Callao, Callaoweg 1 te Katwijk. Meedoen aan de training is kosteloos. Informatie vragen of opgeven voor de training kan bij Asli Filiz via tel 071-4033323, email aslifiliz@welzijnskwartier.nl of rechtstreeks via de website www.welzijnskwartier.nl bij ‘activiteiten’.

Comments

comments

DELEN