Oegstgeestenaar Geerco Lentz komt uit Oegstgeest maar winkelt graag in Katwijk. Winkelde graag in Katwijk. Hij maakt zich zorgen over het in zijn ogen verschralende winkelaanbod en schreef deze open brief.

“Door de snelle opkomst van internetwinkels verschraalt het gevarieerde aanbod van winkels in Nederlandse binnensteden. Ook in Katwijk heeft de lokale middenstand het moeilijk. Een centrum van Katwijk zou veel van haar aantrekkingskracht verliezen met alleen de grote winkelnamen als AH, HEMA en Blokker. Deze week ontving ik bericht dat ook De Porseleinkast op de Voorstraat eind dit jaar haar deuren sluit.”

Heel Holland bakt
“Het populaire tv-programma Heel Holland bakt stimuleert vele Katwijkers richting de bakoven. Je zou verwachten dat deze aspirant-baksterren voor advies over hun gereedschap bij de winkel van Henriette van den Akker terecht komen. Maar het blijkt slechts een minderheid. Er wordt bij haar regelmatig om advies gevraagd. Maar als het op bestellen aankomt wijkt menigeen uit naar een internetshop. Schijnbaar goedkoper, maar als het om service en ruilen gaat wint de lokale detailwinkel het zeker nog van de internetshops. Nog wel…”

Geschrokken van de dreigende sluiting
“Trouwe klanten, zoals ik, zijn vreselijk geschrokken van de aangekondigde sluiting van De Porseleinkast. Deze winkel is uniek in de regio en maakt het winkelaanbod van Katwijk voor ons als regiogenoten heel aantrekkelijk. Ik moet er niet aan denken dat Katwijk zo’n dorp wordt met straks slechts een paar eenheidswinkels, vervolgens een rij van vele lege winkels en een handjevol pop-up-stores. Het is te hopen dat winkelend Katwijk de klasse van de lokale winkels weet te waarderen. En deze winkels niet, zoals op de Voorstraat dreigt te gebeuren, hen de rug toe draait.”

Geerco Lentz, Oegstgeest

Foto: www.zeezijdekatwijk.nl

Comments

comments

DELEN

3 REACTIES

  1. Geerco Lentz heb ik nog nooit kunnen betrappen op een onjuiste mening. Ook nu heeft hij weer gelijk. Daarom de hartelijke groeten van je oud-collega Jaap Haasnoot.

  2. Meneer Lentz wordt op zijn wenken bediend. De bieb gaat naar het centrum. Dit versterkt het centrum.

    • Huig vergeet daarbij te vertellen dat er tal van ondernemers uit de promenade wordt geschopt

Comments are closed.