Op dinsdag 24 november neemt de Evangelische Omroep het programma Nederland Zingt op in de Hooglandse Kerk in Leiden. Aan deze opname werken bijzondere koren mee, waaronder de Leidse Cantorij onder leiding van Hans Brons en Vocaal Ensemble Confianza onder leiding van Bert Noteboom.

Leiden is dé studentenstad bij uitstek. Bijzonder is dan ook de medewerking van leden van de christelijke Studentenvereniging Panoplia. Ook is er een verrassende bijdrage van een nieuw ensemble! Martin Zonneberg bespeelt het orgel en de samenzangleiding is in handen van Marco den Toom. De EO nodigt iedereen van harte uit om mee te zingen. Gratis kaarten zijn te bestellen via nederlandzingt.nl.

De EO hoopt op veel enthousiaste mensen die meezingen in de samenzang op dinsdag 24 november. De aanvang is 19.45 uur. Vanaf 18.45 uur zijn de deuren open. In verband met de opname dienen bezoekers vóór 19.30 uur aanwezig te zijn. Meer informatie is te vinden op nederlandzingt.nl.

De toegang voor deze avond is gratis. Aanmelden kan via nederlandzingt.nl of tijdens kantooruren via telefoonnummer (035) 647 4645. Bezoekers ontvangen bij de ingang een programmaboekje.

Delen van de opnames zijn het hele jaar door te zien in de uitzendingen van Nederland Zingt en Nederland Zingt op Zondag. In deze programma’s, die honderdduizenden Nederlanders bekijken en beluisteren, staat het geestelijke lied centraal. De liederen gaan over wat God heeft gedaan en gaat doen. Liederen van gelovige mensen in bijna alle omstandigheden van het leven. Ze worden gezongen op blijde dagen, maar ook in periodes van rouw.

Nederland Zingt, iedere zaterdagavond om 19.00 uur op NPO 2. Nederland Zingt op Zondag, iedere zondagmorgen om 9.05 uur op NPO 2

Bron foto: http://www.eo.nl/nederlandzingt/nederland-zingt