RIJNSBURG – De politie is op zoek naar twee jonge mannen die op maandag 6 november vorig jaar een 69-jarige man bij de pinautomaat aan het Hoftuinplein op zo’n manier weten af te leiden dat het hen lukt geld van zijn rekening te pinnen.

Het slachtoffer is binnen in de bank bezig met een pintransactie als de twee verdachten achter hem komen staan. Zij hinderen de man tijdens zijn handelingen waardoor hij besluit de transactie te stoppen. Hij verlaat de ruimte en waagt later nogmaals een poging bij een andere automaat. Dan ontdekt hij dat zijn vorige transactie niet was beëindigd en dat er door de twee verdachten een groot geldbedrag van zijn rekening is gepind.

Signalement:
Beide verdachten zijn niet heel groot. Hun haardracht valt op, zo te zien hebben zij daar veel aandacht aan besteed. Op de camerabeelden is te zien dat zij op elkaar lijken te zijn ingespeeld en dat zij precies weten wat ze moeten doen om het slachtoffer af te leiden.

Herkent u de verdachten of heeft u andere informatie over deze diefstal? De recherche komt graag met u in contact via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Comments

comments

DELEN