Een nieuwe locatie voor de Hoofdbibliotheek; het vraagstuk blijft de gemoederen bezighouden. Niet alleen in de Katwijkse politiek, maar ook onder de inwoners.

Baljuwplein? De Griek op de Voorstraat? De plannen zijn prijzig, welke locatie er ook gekozen wordt. Daar is iedereen het over eens. De huidige gebouwen van bibliotheek Katwijk zijn niet meer in opperbeste staat, ook dat wordt redelijk unaniem toegegeven.

De weg kwijt?
Donderdag maakte het College bekend dat de Noordzeepassage een mogelijke geschikte nieuwe locatie zou zijn voor de Hoofdbibliotheek, in combinatie met de Muziekschool. Dat bericht bracht een kleine storm teweeg. De VVD vroeg zich zelfs af: “Is dit college de weg kwijt?”

Uw mening
Ook u, de Katwijkse bevolking, liet van zich horen. “Pure geldverspilling. Zit op prima plek maar luisteren zullen ze toch wel weer niet”, zegt iemand op Facebook. “Bibliotheek zit al op een prima plek, omdat je in het centrum slecht kan parkeren en het is al druk met fietsen. Waarom zou je iets verhuizen als het op een goede plek zit?” vraagt iemand anders zich af. RTV Katwijk was benieuwd en plaatste een poll op Twitter, Facebook en deze website. De resultaten na 48 uur zijn niet verrassend, wel duidelijk:

52% vindt vindt dat de bibliotheek al op een prima plek zit. Verhuizing naar de Noordzeepassage is helemaal niet nodig, volgens hen. 25% vindt verhuizen wel een goed idee, maar niet per sé naar de Noordzeepassage. 16% ziet een bibliotheek én de Muziekschool in de Noordzeepassage juist wel helemaal zitten. 4% geeft aan geen mening te hebben over dit onderwerp, en 3%… Tja, die krijgt gewoon hoofdpijn van deze discussie.

Het is even afwachten wat de raad vindt van de plannen van het College. U heeft in ieder geval een duidelijk signaal afgegeven. Het laatste woord is er in ieder geval nog niet over gezegd!

Resultaten POLL bieb

Comments

comments

DELEN