KATWIJK – De gemeente Katwijk breidt haar online dienstverlening uit. Vanaf heden kunnen ondernemers via het Sociaal OndernemersLoket Online (SOLO) een aanvraag indienen voor een tweetal ondernemersregelingen: de Bbz (Besluit bijstandsverlening zelfstandigen) en IOAZ (Inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte gewezen zelfstandigen). Wethouder Gerard Mostert: “Met SOLO kunnen we ondernemers die financiële bijstand nodig hebben, snel helpen. Het online in kunnen dienen van een aanvraag, levert tijdswinst op. En tijd is geld, zeker voor ondernemers!”

Bbz en IOAZ
De Bbz is er voor startende ondernemers die vanuit de bijstand of WW een bedrijf willen starten of onlangs zijn gestart, voor zelfstandigen die in (tijdelijke) financiële problemen komen die het voortbestaan van hun onderneming bedreigen, voor zelfstandigen die hun bedrijf willen beëindigen en voor zelfstandigen ouder dan 55 jaar met een niet-levensvatbaar bedrijf. In bepaalde gevallen kunnen zij een beroep doen op de Bbz.
Een oudere ondernemer kan onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op een IOAZ-uitkering als zijn bedrijf onvoldoende opbrengt om van te leven. De IOAZ-uitkering vult het inkomen en dat van de eventuele partner aan tot bijstandsniveau.

Digitale voorziening
SOLO is een digitale voorziening van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK). De gemeente Katwijk voert de ondernemersregelingen uit en heeft hard gewerkt aan het beschikbaar stellen van SOLO voor inwoners van de gemeente.

Doelgroepscan
Via https://www.ondernemersregelingen.nl/katwijk.html kunnen ondernemers starten met het doorlopen van een korte doelgroepscan om te zien of zij in aanmerking komen voor een regeling. Als dit het geval is, dan kan de ondernemer direct doorgaan naar het digitale inlichtingenformulier en zich met één druk op de knop melden voor een aanvraag financiële bijstand.

Comments

comments

DELEN