De gemeente heeft de opruimplicht uitgebreid. Daardoor moeten ook in het buitengebied van Katwijk hondenbezitters de drollen opruimen. Dat meldt het Leidsch Dagblad.

Niet overal moeten hondenbezitters de drollen van hun viervoeter opruimen. Alleen op de aangewezen poepstroken kunnen honden hun gang gaan.

Buiten de bebouwde kom gold de opruimplicht niet, maar dat leidde volgens burgemeester en wethouders tot ’ongewenste situaties’. Bijvoorbeeld in het recreatiegebied rondom het Valkenburgsemeer. De grasvelden daar worden in de zomer gebruikt door recreanten.

Comments

comments

DELEN

4 REACTIES

  1. Als je de Zuiderduinen inwandeld ter hoogte van de parkeerplaats, moet je de eerste paar honderd meter door de hondendrollenstank. Waarom eigenlijk ?

      • Na deze uitbreiding van de opruimplicht is het leed geleden want de hondeneigenaren ruimen de uitwerpselen zelf op. Even wat bordjes plaatsen en het probleem is opgelost. In de toekomst hebben we dus geen last meer van hondenpoep en kunnen we met opgeheven hoofd, niet alleen het dorp, maar ook de buitengebieden betreden.

Comments are closed.