Op vrijdag 12 mei jl. vond het Voorjaarsconcert plaats in De Vredeskerk te Katwijk. Na het openingskoraal, bracht het Klein Harmonie Orkest o.l.v. Zoran Rosendahl een mooi, licht programma ten gehore. Met stukken als A little festive Music, Night Train met solist Hugo de Vreugd, het schitterende Land of the Cornflower en ter afsluiting de deinende wals Over the Waves, wisten zij het aanwezige publiek te vermaken.

Na een changement, wat opgevuld werd door organist Arjan Wolfswinkel, trad het Groot Harmonie Orkest aan. Onder leiding van dirigent Dominic Sierat, wisten zij het publiek te raken met Mannin Veen, waarin orgel en orkest aan het eind van het stuk fantastisch samenkomen. Daarna nam Dominic de bastrombone ter hand en vertolkte het geweldige Oblivion, een tangocompositie van Astor Piazzolla. Met Folk Song Suite van Ralph Vaughan Williams, werd de pauze ingeluid.

Het Groot Harmonie Orkest vervolgde haar programma met Puszta, een stuk van Jan van der Roost met herkenbare Hongaarse zigeunerklanken, opzwepende melodieën en melancholische intermezzo´ s. Heel anders was het stuk Arctic Funk van Torstein Aagaard Nilsen. Een compositie waarin de kracht gemengd wordt met de ruige besneeuwde bergen van Noorwegen. En dat was te horen! Het publiek kon na dit natuurgeweld even tot adem komen met het schitterende Power of Life, wat Arjan Wolfswinkel ten gehore bracht op orgel.

Het eind van de avond kwam al snel in zicht en het orkest begon dan ook alweer aan het laatste nummer van de avond: Lord Tullamore van Carl Wittrock. De compositie bevat zowel briljante, technische passages als ook lyrische momenten van rust.

Natuurlijk werden er aan het eind van de avond de nodige mensen bedankt, waaronder uiteraard beide dirigenten. De voorzitter bedankte tevens het publiek voor haar aanwezigheid, waarna het orkest als toegift La Primitiva inzette. De reacties van de aanwezigen waren overweldigend positief. UNI Katwijk heeft haar visitekaartje met trots afgegeven en we kijken dan ook terug op een schitterende avond!

Comments

comments

DELEN