Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar organiseert de Kunstvereeniging Katwijk tijdens de schoolvakantie in het DunaAtelier aan de Boulevard hoek Voorstraat workshops schilderen. Voor kinderen vanaf 9 jaar organiseert de Kunstvereeniging workshops beeldhouwen.
Een groepje deskundigen uit het onderwijs geeft de schilderlessen, beeldhouwster Miriam Mieder geeft lessen beeldhouwen.

Kinderen die deelnemen aan de schilderworkshop krijgen na afloop hun schilderij mee naar huis. Voor kinderen die willen beeldhouwen zijn er twee workshops. Tijdens een cursus van drie dagen maken ze een schildpadje of een uiltje. Tijdens een eendaagse workshop maken ze een hanger van zeepsteen. Ook de “beeldhouwers” krijgen hun werk mee naar huis.

Oude kleren
Voor de schilderworkshop geldt dat het handig is dat de kinderen oude kleren dragen. Dan is het niet zo erg als ze een beetje knoeien met verf. De workshops beeldhouwen vinden bij voorkeur buiten plaats. Het beeldhouwen levert namelijk veel stof op.

De workshops schilderen zijn in de periode 13 juli tot en met 19 augustus elke woensdagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur. De driedaagse workshop beeldhouwen is op 3, 4 en 5 augustus van 09.45 uur tot 12.30 uur. De kinderen kunnen deelnemen aan de eendaagse workshop beeldhouwen op maandag 1 augustus van 09.45 uur tot 12.30 uur of op dinsdag 2 augustus van 13.45 uur tot 16.30 uur.

Comments

comments

DELEN