Op donderdag 19 januari zal digiTaalhuis Katwijk in bibliotheek Hoornes/Rijnsoever feestelijk de deuren openen.

Het Taalhuis in bibliotheekvestiging Hoornes/Rijnsoever is flink verbouwd en uitgebreid met een leslokaal. Dat was ook wel hard nodig.

Digitalisering van de samenleving
Steeds meer mensen weten de weg naar het Taalhuis te vinden waar ze kunnen lezen, leren, schrijven en oefenen met de Nederlandse taal. En dat niet alleen; vanwege de snelle digitalisering in de samenleving neemt de vraag naar scholing van digitale vaardigheden toe. Daarom ontwikkelt het Taalhuis naar digiTaalhuis.

Basisvaardigheden
In het digiTaalhuis kan iedereen terecht die aan de slag wil met basisvaardigheden of een hulpvraag heeft op het gebied van digitale overheidsdiensten. Er worden cursussen gegeven, er zijn diverse spreekuren en er staan computers waarop kan worden geoefend of gewerkt. In het digiTaalhuis werken veel partners, zowel professionals als vrijwilligers, samen om mensen te helpen taal- en digitaal vaardiger te worden.

Opening en handtekening
Tijdens de opening op 19 januari verricht wethouder Knape de officiële openingshandeling. Daarnaast zetten de samenwerkingspartners van het digiTaalhuis Katwijk hun handtekening als bekrachtiging van de samenwerking binnen het Taalnetwerk Katwijk.

Foto: Bibliotheek Katwijk