De opening van het nieuwe Peuk-seizoen was een hit! De gameavond op vrijdag 29 januari werd door tientallen Valkenburgse jongeren van 12 tot en met 15 jaar bezocht. Ze konden zich vermaken met computergames,tafeltennis en darts. Hoogtepunt van de avond was het FIFA 2016 toernooi op groot beeldscherm.

De vrijwilligers van De Peuk hadden er alles aan gedaan om het de jongeren zo goed mogelijk naar de zin te maken. Op verschillende plaatsen in de grote zaal stonden bankstellen, waarop je lekker onderuitgezakt met je vrienden kon gamen. Er stond een tafeltennistafel en er kon gedart worden. De computergames werden voornamelijk gespeeld door jongens, terwijl de meiden meer in actie te zien waren aan de tafeltennistafel of zelfs aan de DJ-tafel, waarvandaan ze mooi hun eigen muziek door de hele Peuk konden laten klinken.

Op het grote beeldscherm werd fel strijd geleverd om de overwinning in het FIFA 2016 toernooi. Er lag immers een mooie prijs te wachten op de winnaar. Uiteindelijk namen Thijs van den Hoek en Wesley van Dijk het tegen elkaar op in de spannende finale. Het was Wesley van Dijk die aan het eind van de avond de waardebon van € 25,00 van Gamemania mee naar huis mocht nemen.

De vrijwilligers van De Peuk kijken terug op een geslaagde eerste avond. Herman Binnendijk: “Er waren meer jongeren dan we verwachtten, dus dat is goed. Je ziet dat het hartstikke gezellig is en dat iedereen zich vermaakt.” Hij organiseert samen met Bouke Bleijswijk de avonden voor de jeugd. Bouke Bleijswijk: “Het is ook nog heel leuk om te organiseren. Dat doen we graag. Vanaf nu zijn we weer elke vrijdagavond open voor de jongeren. Ik hoop dat er steeds meer jongens en meiden naar De Peuk komen.”
“En alhoewel we af en toe een special doen, zoals deze gameavond ook was, willen we toch zorgen dat er elke week iets te gamen valt, want heel veel mensen vinden dat leuk. En heb je zelf een idee voor een leuke avond? Laat maar horen”, vult Herman Binnendijk aan.

De activiteiten van De Peuk zijn te volgen via facebook.com/depeuk.