Op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 augustus barst in het Westland voor de 19e keer een feestelijk spektakel op het water los: het Varend Corso Westland.

Het corso vaart dit jaar onder het thema ‘Beeldschoon’, een thema waar de deelnemers al hun vindingrijkheid en originaliteit in kwijt kunnen. Speciale gasten dit jaar zijn Bert, Ernie, Tommie en Elmo uit het populaire kinderprogramma Sesamstraat. In het kader van het 40-jarig bestaan van Sesamstraat vaart het viertal mee op een speciale Sesamstraat-boot.

Een bonte stoet historische schuiten, volledig versierd met bloemen, planten, groente en fruit uit het Westland, vaart tijdens het eerste weekend van augustus door de Zuid-Hollandse wateren. Begeleid door vrolijke muziekgroepen trekt het corso door onder meer Westland, Delft, Maassluis, Midden-Delfland en Den Haag. Er varen zo’n 45 versierde schuiten en sloepen mee die de 80 kilometer lange tocht over de Westlandse wateren afleggen. De boten van het Kindercorso varen ook dit jaar weer voor de gebruikelijke stoet uit.

Het corsoweekend is in de loop der jaren uitgegroeid tot meer dan alleen een feest op het water, want ook op de wal worden jaarlijks tal van activiteiten georganiseerd. Jaarlijks genieten ruim een half miljoen mensen van dit gratis driedaagse spektakel. Traditiegetrouw zijn voor deze editie ook weer fiets- en boottochten naar het corso uitgezet. Verder wordt op verschillende plaatsen een vlootschouw georganiseerd waar bezoekers de boten van zeer dichtbij kunnen bekijken. In historische stad Delft is het corso op zondagmiddag te bewonderen in de haven.

Alle informatie over de route, locaties en doorkomsttijden zijn terug te vinden op varendcorso.nl. Hier kunt u de bonte stoet ook live via de webcam volgen.