Een wedstrijd waarin duels niet geschuwd werden. Waarin er een zeer snelle treffer was, na 24 seconden en waar een hoofdrol was weggelegd voor de keepster van Quick Boys vrouwen 1, Eliza van der Plas.

Een wedstrijd ook die eindigde in een gelijke stand en waar het venijn duidelijk in de staart van de wedstrijd zat. Ook een wedstrijd waarin tijdens de warming de volgende blessure zich laat aanzien. Celine van Duijvenvoorde moet met een blessure aan haar hamstring afhaken.

De eerste helft begon met de aftrap door de Katwijkse vrouwen. De bal gaat naar voren en er volgt een scrimmage voor het doel. Het is uiteindelijk Roos Hoek die de bal na 24 seconden in het doel werkt. Een snelle voorsprong en doorpakken zou je denken. Niets is minder waar. Omdat de bezoekers daarna verzuimen door te drukken krijgt de thuisploeg meer en meer vertrouwen en na 20 minuten spelen ook loon naar werken. Een aanval over de rechterkant. Onze verdediging wordt uitgespeeld en de aanvalster trekt naar binnen en met een geplaatst schot verdwijnt de bal in de linkerbenedenhoek. Vanaf dat moment gaat het wat minder bij de vrouwen uit Katwijk. Passing is onnauwkeurig, verkeerde beslissingen in lopen en passing en daarom worden we niet meer echt gevaarlijk. Dat geeft de thuisploeg meer vertrouwen en na 27 minuten De aanval gaat over de rechterkant het strafschopgebied in en wordt vanaf, na een aantal missers, linkerkant van het doel binnengeschoten. Achterstand die de rest van de eerste helft niet meer weggewerkt kan worden.

Na rust pakken de Quick Boys vrouwen het spelletje weer op. Maar nu wordt er geconcentreerder gevoetbald en is er meer rust in het spel. Dat levert wat mogelijkheden op en de druk op het doel van Zevenhoven neemt toe. NA 14 minuten spelen een mooie aanval waar de bal uiteindelijk bij Pieneke Remmelzwaal terecht komt. Die ziet Sanne van Beelen opkomen en legt de bal panklaar voor haar neer. Vanaf zeker 20 meter haalt ze uit en de bal verdwijnt strak in de kruising. Beide ploegen rechten hierna de rug en gaan felle duels aan voor de bal en de winnende treffer. Daarbij groeit onze keepster uit tot man of the match. Attent keepend en op het juiste moment uitkomend voorkomt zij een aantal mogelijke treffers. Dan na een half uur spelen een snelle aanval opgezet door Dieuwertje van der Plas die de bal scherp voorzet. Alles en iedereen mist behalve Willemijn Haasnoot bij de tweede paal en de voorsprong is daar. Uitspelen lijkt het devies. Maar dan gaan we 3 minuten voor tijd toch weer onderuit. Een verkeerde pass en een onderschepping en een counter door de thuisploeg en een onhoudbaar schot betekend de gelijkmaker.

Zo eindigt deze wedstrijd in een gelijkspel, waar beide ploegen tevreden over mogen zijn.

Komende zaterdag de laatste bekerwedstrijd in Boskoop tegen Floreant, aanvang 17.00 uur.
Voor meer info en foto’s zie www.quickboysvrouwen1.nl